Usa vakantie 2013 Bob/Rem/Rich

Dag 1 Amsterdam- Las Vegas

Het is 3:00 uur en pieppieppiep en de wekker gaat af. Pfffffff wat is het vroeg maar wacht het is Amerika time. Dus hop uit bed douchen want om 3:45 am staat Bob voor de deur.
Binnen een kwartier klaar dus nog even relaxen en kijken of we alle benodigde spullen bij ons hebben. Om 3:45 am nog geen Bob dus maar even WhatsAppje sturen maar ik krijg geen reactie. Dus maar even bellen, zijn telefoon is uit. Om 4:00 am nog steeds geen Bob en nog niet te bereiken.  Dus Sander maar gebeld of hij Bob kon wakker maken. Was doornroosje net uit zijn bed, dus Remco bericht dat we later dan gepland bij hem zijn.  Om 4:10 is hij er eindelijk en halen we Remco op waarna we rond 4:30 richting Schiphol rijden.
Onderweg nog een kleine sanitaire stop door de zenuwen en mijn medicijnen. Waarna we rond half 6 arriveren op P3 die vol was en we naar P4 worden gestuurd. Na het  parkeren lopen we naar  de bus en staan we snel op vertrekhal 2.
We moeten de vlucht van Delta hebben naar Detroit en lopen naar de KLM incheck balies en krijgen te horen “deze vlucht is geannuleerd wegens technische redenen”
Ok dat begint dus al goed dachten we, wat nu????? Gelukkig werden we goed geholpen en moesten naar de balie van KLM guest service.  Waar we een andere vlucht kregen naar Las Vegas nu via Portland OR die maar 2 uur later vertrok dan onze oude vlucht. Met 10 euro etens bonnen, 50 euro korting voor een volgende vlucht, 5 min bellen en de nieuwe tickets lopen we tevreden door de douane. En gaan we onze etensbonnen verzilveren bij de foodcourt in onze vertrekhal.
Na een paar uur rondlopen is het tijd om te boarden, we lopen naar gate E20 waar we snel door security heen zijn. En we nog even moeten wachten voor we aan echt boord van het vliegtuig mogen.

image

image

Eenmaal aan boord genieten we van de zeer goede service van Delta tijdens onze vlucht naar Portland van 9 uur en 45 minuten.  Ik heb Identity Thief,  Stoker en Pitch Perfect gekeken. Helaas de laatste niet afkunnen kijken omdat we al gingen landen.
Eenmaal geland op Portland snel naar security en customs want we hebben maar 1.20 uur voor de overstap. Helaas bij security schoot het niet echt op. Met maar 2 boots open voor niet-Amerikanen met een lange rij tot gevolg.  We stonden vrij vooraan maar na een half uur waren er alleen 6 mensen door security gegaan. Maar gelukkig gingen de Amerikaanse rijen sneller en waren wij de gelukkige die daar geholpen werden. Snel de koffers ophalen door de douane, koffers weer inleveren en door de scans. En naar de gate voor onze vlucht naar Vegas.
Omdat we gererouted waren naar Alaska Airlines moesten we opnieuw inchecken en zaten we helaas niet naast elkaar. Bob en rem achterin naast elkaar, ik voorin alleen aan het raam. We konden gelijk boarden en hadden nog 20 minuten tot vertrek, dus al met al binnen 1 uur alles gehad.
Tijdens het taxien komen er nog wat straaljagers opstijgen langs onze baan wat ontzettend gaaf is om te zien..
Tijdens deze vlucht geen entertainment, dus mijn studieboeken erbij gepakt en wat geleerd en uit het raam getuurt. Na 1:45 uur staan we weer aan de gate en zijn we weer in Vegas.       I love it!!!!!!
Bob en Rem wachten op de koffers en ik loop naar buiten voor mijn sigaretje. Eenmaal buiten voel ik de heerlijke hitte van Vegas, zo’n 45ºC andere zouden zeggen veel te warm ik kan er alleen maar van genieten.
Na mijn sigaretje zijn de koffers er al en pakken we de Shuttle naar het Car Rentalcenter van Vegas. Hier lopen we naar National die ik vorige week heb geboekt na een fout in hun systeem.  We rijden nu een slag groter voor 370 euro minder. We moesten alleen bijbetalen voor de extra chauffers.Wat maal 2 op zo’n 300 euro kwam en we dus nog zo’n 70 euro besparen. Na 10 min lopen we de garage in en zien we de geweldige Chevrolet Equinox staan.  En nemen deze witte stralende beauty mee wat een gave bak is dit zeg.

image

image

Ik rijd vandaag naar ons hotel in Vegas het Luxor,die ik bij elkaar gespeeld heb met MyVegas op facebook. Na 10 min arriveren we op de parkeerplaats en lopen we het halve casino door naar de incheck balie. Waar we zonder problemen onze gratis kamer krijgen in de East Tower op de 17de etage. Met views op de strip en airport.

image

image

image

image

Op de kamer aangekomen is het inmiddels een uurtje of 4:30 pm en zijn we al zo’n 24 uur wakker en onderweg. En we besluiten een powernap te gaan doen en zetten we de wekker op half 8 maar om half 8 wil niemand zijn bed uit en slapen we verder tot de volgende ochtend zzzzzzzzzz

Dag 2 Las Vegas – Mt Carmel

Na een hele nacht elk uur wakker te zijn geworden. Sta ik om 4:30 am toch maar op en ga mijn eerste gokje maar wagen beneden tussen alle nachtbrakers en degene die weer een vroege vlucht hebben. Na 10 dollar te hebben vergokt en geen dollars meer in de portomonee van vorig jaar, ga ik een uur later maar met 3 vanilla latees van Starbucks terug naar de kamer. Waar deze koffie zeer werd gewaardeerd door Bob en Rem.
Een uur later is iedereen gedouched en lopen we over de strip waar het nog heel rustig is naar Monte Carlo.

image

image

image

Bij Monte Carlo gebruiken we mijn 2de reward en halen we de 50 $ F&B credit. En gaan we lekker ontbijten bij het buffet, heerlijk al die verschillende dingen maar dit valt ook best zwaar zo s’ochtends vroeg.
Na het ontbijt is het tijd om te inkopen te doen en gaan naar de Dollartree en Wallmart. Waar we aardig slagen voor onze rondreis. Hierna rijden we terug naar het hotel waar we valet parkeerden. We wilden nog even zwemmen bij Luxor maar helaas was het inmiddels 11 am en tijd om uit te checken.

image

Nadat we de auto van de valet gehaald hebben, reden we richting Fry’s om een gps te halen. Waar we heel vriendelijk werden geholpen door iemand die het had over duimen in de dam uit onze geschiedenis. Ik kende het verhaal niet maar Bob en Rem wel dus maar even gegoogeld in het hotel.  Uiteindelijk een Garmin genomen en we zijn weer onderweg. Op naar Mt.Carmel junction aan de Zion east entrance met Bob aan het stuur voor de eerste 1,5 uur.

image

image

Na 1,5 uur rijden zien we ineens een zwarte rook wolk vanaf de weg. Als we er vlakbij komen staat een vrachtwagen helemaal in lichter laaie. Bizar om te zien gelukkig zien we de Chauffeur er naast staan en mankeert hij op het eerste gezicht niks.

image

image

Vlak na we dit zien nemen we een reststop en wisselen Bob en Remco met rijden. En na een klein uurtje komen bij de South entrance van Zion National Park. En nemen we vast wat foto’s van al het moois dat we nu al zien.

image

image

image

image

Nadat we wat foto’s hebben genomen besluiten we naar ons hotel te rijden, wat vanaf dit punt nog zo’n 45 minuten was. Bij aankomst bij Best Westen Thunderbird East Zion krijgen we een kamer op de begaande grond naast het golfveld. Na de auto te hebben uitgeladen nemen we een duik in het zwembad en genieten we van het zonnetje.  Het is prima te doen met 36ºc op de teller.
Na het zwemmen is het tijd voor een douche en even wat te gaan eten bij het restaurant van ons hotel. Waar Rem en ik de sirlion steak nemen en Bob de porkchops. Het eten is heerlijk en niet al te duur. En onze ober was zeer vriendelijk en ” You bet jah” was zijn favoriete zin die hij als antwoord gaf op bijna alles.

image

image

Na het eten was het tijd om te relaxen en op tijd te slapen. Want morgen gaan we flink wat wandelen in Zion.

Dag 3 Zion National Park

De jetlag werkte nog aardig voor ons vandaag en we zijn ook weer wakker zonder werker om 6:30 am. Na rustig douchen gaan we ontbijten aan de overkant van ons hotel bij de Subway. En dat eten we buiten op op het terrasje waar het alweer tegen de 30 graden aanloopt.
Na het eten rijden we richting de oost ingang van Zion en rijden we naar het visitor center en parkeren we de auto. En we nemen de Shuttle tram naar de river trail die uitkomt op de Narrows.
image

image

De laatste halte van de shuttle stappen we uit en beginnen we met de trail. Deze loopt eerst langs de rivier op een verhard pad en komt later uit op de rivier die we meerdere malen moeten oversteken. Het is erg druk op de trail maar dat is niet gek, dit is dan ook echt een geweldig leuke trail. Door het water na een iets meer dan een km word het water toch wel diep en we hadden niks bij ons om de telefoons droog te houden dus besluiten we maar om te keren.
We keren terug naar de shuttle station om daar even uit te rusten
image

image

image

image

image

We nemen de shuttle 2 stops verder waar we een korte trail doen naar de volgende shuttle stop. Bij het naar beneden lopen zien we al gelijk 1 hertje staan te grazen. Deze kijkt op maar heeft niks van ons en gaat gewoon verder met eten
image

image

We komen op een zandpad terrecht naast de rivier en worden aangevallen door steekvliegen. Die het op onze benen gemunt hebben, dus we houden flink het tempo erin met soms wat rare moves om de vliegen van onze benen af te slaan. Na een stukje lopen zien we 3 hertjes in de rivier staan drinken. Maar deze lopen na ons te zien snel weg.
image

Hierna zijn we weer bij de shuttle stop en nemen hem 2 haltes tot onze volgende trail. We besluiten de Emerald pools te doen en nemen de trail naar de lower pools. Dit was een leuke best heftige trail omdat het tegen de 40ºc aanliep.
Maar de trail heeft mooie uitzichten over het park en de pools natuurlijk.
image

image
image

Na deze trail nemen we een stop bij de Zion Lodge. Hier kunnen we lekker wat eten Bob gaat voor de hotdog, Rem neemt een salade en ik neem een heerlijke cheeseburger.
Hierna nemen we de Grotto trails deze is zeer keer kort en niet boeiend. Niks te zien en er zijn geen grotten zoals wij dachten. Maar de Grotto trail kwam uit bij de shuttle en die nemen we naar het Zion museum waar we een film over Zion kijken.
Hierna vinden we dat het tijd is voor nog 1 trail en nemen we de trail terug naar het visitor center (de naam van deze trail zou ik niet meer weten).
Op de terugweg schieten we nog wat foto’s, tot iedereen ineens voor ons bijna stil staat. We kijken waarvoor en zien wat steenbokken boven ons op de rotsen.
image

image

image

Toen we terug kwamen bij het hotel besloten we een lekkere duik te nemen in het zwembad. En we genieten volop van de 36ºc die de teller om 5:30pm nog aangeeft.
Na het zwemmen nemen we een douche en gaan we eten bij de Golden Grill aan de overkant van ons hotel. We bestellen allemaal een ander soort steak, maar behalve de soup and salade bar was het eten niet echt lekker. Te veel vet aan de steaks en taai.
Na het eten gaan we nog wat flipperen op de Family Guy flipperkast. Daarna nemen Bob en Remco nog wat biertjes op de patio, maar ik houd het voorgezien vandaag.

Dag 4 Bryce Canyon

Ook vandaag zijn we weer vroeg op 7:15am, rustig aan douchen en aankleden. Om 9:15am rijden we weg richting Bryce Canyon. Na een uurtje arriveren we bij Dixie National Forest Red Canyon en schieten we wat foto’s
image

image

image

Hiern rijden we door en komen we een shop met bakery tegen en we halen overheerlijke verse croissants, broodjes en zoetigheden. Na dit lekkere ontbijt komen we snel aan bij Bryce Canyon. En rijden we door naar het Rainbowview point met tussendoor wat stops onderweg en maken wat foto’s en we lopen een korte trail.

image

image
image

image

image

Hierna reden we naar Bryce Point waar we een mooi overzicht kregen van Bryce. Daarna liepen we de rimtrail richting Insperation Point en bekijken we Upper Insperation Point. Hier slaat de jetlag bij mij en Remco wel een beetje toe en besluiten we de shuttle terug naar Bryce Point te nemen.
image

image

We wachten bijna een half uur en zien dat de shuttle al bijna helemaal vol staat. We passen er nog bij maar staan als sardientjes in blik op elkaar gepropt. De shuttle neemt de route terug naar de ingang en daar stappen we over op de shuttle naar Bryce Point. En horen we dat er 4 kapot waren gegaan vandaag daarom liepen ze achter op schema. Gelukkig konden we nu zitten en na 5 min arriveren we weer bij Bryce Point en nemen de auto weer naar Sunset Point.
Hier besluiten we nog om af te dalen in de Canyon.
Via een zigzag trail lopen we naar beneden, Remco wil liever niet mee dus Bob en ik dalen helemaal af. Bob loopt nog iets verder en maakt nog wat foto’s terwijl ik de tocht naar boven weer begin. Helemaal kapot weer boven maar een super ervaring rijker stappen we voldaan in de auto en via het Bryce Canyon Sign rijden we terug naar ons hotel.

Bob at Wallstreet Boompje beneden Cliff bryce canyon En weer naar boven

Terug bij het hotel gaan we nog wat zwemmen het is wat frisser nu dan de afgelopen dagen maar met 30ºc niks te klagen natuurlijk.
Vanavond eten we weer bij het restaurant bij het hotel. En zitten vlakbij het raam waar de kolibies genieten van siroop in speciale bekers.
Bob neemt steak, Rem vis en ik een Prime rib en het was weer prima te doen en we hebben ” You bet” weer als ober.
Na het eten gaan we nog even genieten en relaxen maar vallen al snel in slaap….

Dag 5 Mt Carmel – West Valley City

Vandaag staat er een lange dag rijden op het programma. We zijn allemaal rond een uur of 8 am wakker. En rond 9:30 am zijn we klaar voor vertrek. Vandaag verlaten we ons hotel in Mt Carmel en rijden we naar Baymont Suites Inn in West Valley City nabij Salt Lake City.
Na 2 uur rijden nemen we een stop bij de Mc Donalds en nemen we allemaal een cherry berry chiller. Die heerlijke soort slush puppy die we vorig jaar meerdere malen hebben genomen. Rem en ik bestellen ook nog wat te eten bij de MAC terwijl Bob bij de overkant een veel gezondere Subway sandwich haalt.
Daarna rijden we nog een stuk door en nemen we een kleine stop in the middle of nowhere
image

Na een kleine 5 uur rijden totaal arriveren we in ons hotel. Waar we zien dat de pool in onderhoud is en we dus niet kunnen zwemmen.
We besluiten om te gaan shoppen in de mall tegenover ons hotel. Bob koopt een shirtje bij jc Penneys maar voor de rest is deze mall helemaal niks. Er is niks te beleven en ze hebben geen leuke kleding.
Dus we besluiten om maar wat boodschappen in te slaan bij de Target een paar mile verderop. Hier slagen we wel en lopen nog wat winkels er naast af en kopen nog wat hebbedingetjes. En gaan weer terug naar ons hotel.
Bob wilde heel de tijd naar Tgi’s maar ik wilde wat anders en Applebee’s was mijn keuze. Maar na de reviews van TripAdvisor te hebben gelezen. Besloten we bij Cracker Barrels te eten en hier hebben we geen spijt van het eten was hier top en veel. Een van de beste restaurants waar we hebben gegeten in de Usa. En toen we de rekening kregen moesten we gewoon lachen 39 $ voor 3 hoofdgerechten en drinken.
Na het eten relaxen we nog wat op de schommelstoelen buiten op de patio voor het restaurant. Altijd handig Tripadvisor zonder deze site hadden we hier waarschijnlijk nooit gegeten en nu hebben we weer een toprestaurant gevonden om tijdens andere reizen weer eens te gaan eten.

Bob en Rem besluiten nog een rondje te lopen, ik ga lekker tv kijken en wat internetten. Na hun rondje gaan ze ook wat tv kijken en relaxen en val ik snel in slaap…..

Dag 6 West Valley City – West Yellowstone

Ook vandaag zijn we weer bijtijds wakker 8am, ik was al wakker en ben even gaan roken. Toen ik terug kwam waren de jongens ook wakker. En kreeg ik te horen dat ik raar deed in mijn slaap maar ik weet er niks meer van.
Na het douchen en aankleden is het tijd voor het karige ontbijt bij ons hotel. En om 9:30 am zijn we klaar voor de hele lange reis naar West Yellowstone.
Na een 2 uur rijden passeren we de state line van Idaho en nemen een reststop bij het visitor center. Wanneer we weer onderweg zijn besluiten we een omweg te nemen en door Grand Teton te gaan rijden. Waar we de tank weer gevuld hebben voor 57 $ stellen we Tina in op onze nieuwe stop onderweg.
Na een 5 uur rijden komen we rond 3 pm aan bij Gran Teton National Park. Hier maken wat stops op wat foto’s te maken, het is echt een heel mooi park maar helaas hebben we te weinig tijd om hier trails te doen. En eigenlijk ook veel te weinig tijd voor zo’n groot park een paar uurtjes maar we hebben in ieder geval iets gezien anders waren we er helemaal niet gekomen.
imageUsa Vakantie 2013 (242) Usa Vakantie 2013 (269) Usa Vakantie 2013 (275)

Na een goede 2 uur rijden komen we aan bij de ingang aan de zuidkant van Yellowstone National Park. Waar we bij de eerste foto stop al worden aangevallen door de muggen. We hebben zoetbloed of zo denk ik. Vanavond maar wat muggenspray halen.

Omdat het al tegen 6pm loopt en we nog niet gegeten hebben vanmiddag besluiten we om door te rijden naar het hotel. We rijden alle stops voorbij maar wanneer iedereen ineens stopt zien we 2 Bizons langs de weg en 1 die midden op de weg over aan het steken is. Zo mooi om te zien en zo dichtbij, we rijden nog wat verder en zien weer iedereen stoppen. Nu zien we een hele kudde bizons langs de weg en op de weg. Er lopen zelfs nog jonkies tussen, dit is zo gaaf.

Usa vakantie 2013 319 Usa vakantie 2013 245

Na deze mooie eerste indrukken vervolgen we onze weg en zien nog wat hertjes in de verte vanuit de auto. Al snel komen we aan bij de west entrance van Yellowstone. En na de west entrance ligt gelijk het plaatsje West Yellowstone waar ons hotel zich bevind. We checken in bij Best Western Crosswinds Inn waar we heel onbeschoft worden geholpen door de dame aan de receptie. Ze vroeg na 5 minuten ons te negeren aan ons of ze ons kon helpen op een toon van wat kom je hier doen. Goed begin dus in dit hotel maar we  leggen snel de spullen op de kamer en verwisselen onze zomer outfit voor een lange broek. Het is hier een stuk kouder slechts 21ºc overdag en s’avonds tegen het vriespunt aan. Na het omkleden gaan we wat zoeken om te eten.
We lopen wat en komen de Slippery Otter tegen waar we besluiten te gaan eten.
We bestellen allemaal wat anders maar het smaakt allemaal heerlijk. En we werden ook weer goed geholpen. Daarna gaan we nog wat boodschappen halen bij de supermarkt hier, daarna gaan we terug naar het hotel en gaan Rem en Bob nog zwemmen. Ik besluit te gaan slapen want het was weer een lange dag……

Dag 7 Yellowstone National Park

Vandaag weer wat later op om 8am. Om 8:45 am zijn we klaar en gaan we een ontbijtje halen bij ons hotel. Het is hier zo druk dat we besluiten om het op de kamer op te eten. Ook dit ontbijt is weer heel karig toast bagels en yoghurt veel meer is het niet. Maarja we hebben in ieder geval een laagje om de dag mee te beginnen.
Rond 10 uur vertrekken we naar de west ingang van Yellowstone en zien we alweer bizons en herten aan de zijkant van de weg.Usa Vakantie 2013 (242)

We rijden naar onze eerste stop bij de geyers, wat een gaaf natuurverschijnsel. Het stinkt er alleen wel verschrikkelijk naar rotte eieren.

Usa vakantie 2013 381Usa Vakantie 2013 (20) Usa Vakantie 2013 (56) Usa Vakantie 2013 (173) Usa Vakantie 2013 (257)

Hierna rijden we door naar de midway geyers bassin. Waar we de trail naar Mystic Falls doen. We enteren hier Bear county en er bestaat een mogelijkheid om beren tegen te komen. De trail is best heftig en stijl omhoog de berg op en over stenen klimmen bij het naar beneden gaan stap ik mis en verzwik ik half mijn enkel maar na een paar 100 meter op wat vlakkere grond gaat het weer beter . We komen uit bij de waterval de Mystic Falls. Waarna we ons weg vervolgen naar het beginpunt.

Usa Vakantie 2013 (37) Usa Vakantie 2013 (15)

Na dit avontuur rijden we naar de Old Faithfull, de grootste geyser die het vaakst uitbarst. We komen op tijd aan want deze geyser barst elke 1,5 tot 2 uur uit en we hoeven maar 20 min te wachten voor we dit spektakel mogen aanschouwen. Net nadat de geyser begint te spuwen barst ook de regen met pijpenstelen los en kijken we het af en nemen de benen naar het visitor center tot het iets minder hard regent.

Usa Vakantie 2013 (8)

We nemen even een snelle luch tegenover het visitor center in de hoop dat het snel droog word. Helaas moeten we nog steeds een sprintje trekken naar de auto omdat het voorlopig niet droog lijkt te gaan worden besluiten we door te rijden naar Fishing Bridge. Omdat er vanwege overbevissing niet meer gevist mag worden, zit er weer veel vis en keren de pelikanen weer terug.
In de verte zie ik 2 schimmen ik denk dat het beren zijn maar Rem en Bob lachen me uit omdat ik dat niet kan zien volgens hun. Ik heb foto’s gemaakt maar daarop helaas niet kunnen zien of het echt beren zijn. Als we weer een stuk verder gereden zijn steekt er een bizon op zijn gemak over. Blijft een geweldig gezicht om dit te zien.

Usa Vakantie 2013 (6)

We rijden weer verder en we zien een hoop mensen langs de weg staan. Zal het dan toch een beer zijn? We stoppen ook en ja een bruine beer is een beetje aan het scharrelen langs de weg naar eten. Geweldig zo’n mooi dier in zijn eigen omgeving. Helaas vind de beer het weer genoeg en loopt weer verder het bos in. De beer was heel duidelijk te zien maar op mijn foto’s moet je wel goed zoekenUsa Vakantie 2013 (19) Usa Vakantie 2013 (10) Usa Vakantie 2013 (16)

We rijden via Canyon jct naar Norris jct. En nemen een stop als we ineens mannetjes herten (elks) zien. Dit is ook weer super om te zien zulke grote herten, we nemen wat foto’s en rijden weer richting de west entrance. Onderweg zien we nog verschillende dieren zoals bizons en andere herten.

Usa Vakantie 2013 (4) Usa Vakantie 2013 (7) Usa Vakantie 2013 (30)

Bij het hotel nemen we een duik in het binnen zwembad wat ook wel nodig is het is hier een stuk kouder dan in Utah. Slecht een graad of 17 overdag en s’avonds weer net boven het vriespunt. Na het zwemmen lopen we een rondje door het dorpje. En ik koop nog  een sweater voor morgen daarna eten we bij The Gusher waar we goed hebben gegeten van de pizza steak en kip.
Na het eten gaan Bob en Rem de pub in, ik ga alvast slapen………

Dag 8 Yellowstone National Park

Om 8:30 am zijn we allemaal weer wakker en gaan een ontbijtje halen. Een uurtje later zijn we weer onderweg naar de ingang van Yellowstone.
Vandaag pakken we de bovenste loop en rijden eerst naar Mammoth. Daar zie we weer mooie natuurverschijnselen

.Usa Vakantie 2013 (27) Usa Vakantie 2013 (18)

We zijn op een grizzly spot tour, dus gaan we richting Tower waar ze het laatst gespot zijn. We nemen hier eerste een kleine lunch en kijken bij de waterval.We besluiten verder te rijden en komen ze helaas niet tegen. We maken een stop voor een kleine trail bij Mt Washburn dit zou bear country zijn. Maar omdat het pad het bos inloopt en we geen bearspray bij ons hebben besluiten we terug te keren. Helaas zonder beren te hebben gespot. Hierna was het alweer 4:30 pm de tijd vliegt hier echt voorbij en we rijden terug naar het hotel om wat te zwemmen. We gaan vandaag Maccen en richting de Mc Donalds zien we het Grizzly and Wolf Discovery center. Hier zien we dan de machtige Grizzlyberen, ik ben blij dat we die niet op een trail zijn tegen gekomen.

Usa Vakantie 2013 (135)

Usa Vakantie 2013 (152)

Usa Vakantie 2013 (201)Usa Vakantie 2013 (209) Usa Vakantie 2013 (244)

Ook nemen we nog een kijkje bij de wolfen, die zijn we ook niet tegen gekomen in het wild. De volgende keer met bearspray gewapend maar een trail gaan doen. Al zou ik ze dan nog niet van dichtbij willen tegen komen.

Usa Vakantie 2013 (117) Usa Vakantie 2013 (58)

Na het Discovery Center is het tijd voor burgers van de Mac en de geliefde Cherry Berry Chillers. We lopen nog een rondje maar het regent en het is verschrikkelijk koud en kijken naar de film Fast Five op tv en gaan slapen met mooie herinneringen aan een prachtig park……

Dag 9 West Yellowstone – Sandy (Salt Lake City)

8:30 am wekker gezet en we zijn niet voor de wekker wakker geworden. We hadden het even nodig denk ik. Bij het uit checken zeer onvriendelijk te woord gestaan zo onamerikaans. Een slechte review op TripAdvisor is onderweg wat een kansloos zooitje is dit Best Western Crosswinds in West Yellowstone, gelukkig is er meer te vinden voor dit plaatsje. Maar goed we zijn snel weer op weg naar Sandy een plaatsje onder Salt Lake City. Waar we de regen en de kou achter laten en weer gaan genieten van temperaturen boven de 36ºc. We rijden vandaag het langste stuk door Idaho wat best een mooie staat is maar waar op het eerste oog niet veel te beleven lijkt. Wel zijn we donkere wolken boven de bergen zich samen pakken dit beloofd een goede regenbui te gaan worden.
image

image

We passeren het Utah welkomsbord weer en zijn weer in deze mooi staat. Onderweg loopt de temperatuur weer op richting de 30ºc heerlijk.
image

Na wat stops onderweg komen we aan bij het Courtyard by Marriot in Sandy. Waar we een luxere grote kamer hebben. Aan de overkant op 5 min lopen zit een Shoppingmall waar we direct naar toe gaan en we aardig slagen en allemaal wel het een en ander gekocht hebben. Zelf slaag ik bij Aerostopale en Hollister en loop met 4 shirtjes rijker de mall weer uit. We brengen de spullen naar de kamer en halen de auto en gaan eten bij TGI’s, door een fout van de ober krijg ik ipv de steak and ribs ribs and shrimp. Hij verontschuldigd zich wel 100x en ik krijg mijn diner gratis. Wat niet had gemoeten maar goed we geven hem een tip van 24% en hopelijk hoeft ie niet te betalen voor zijn fout. Want de service en het eten waren super.

Na het eten gaan we een bioscoopje pakken, we hebben gekozen voor This is the end. Een grappige super leuke film, we hebben erg gelachen een toppertje. Na de film rijden we terug naar het hotel en nemen Bob en Rem een duik in het zwembad en ik ga wat bloggen en loop daarna nog even naar beneden en kijken nog tv en gaan weer lekker slapen, een latertje vandaag 1:30 am slapen we pas. Morgen gaan we naar Moab en laten dit tophotel weer achter ons…
image

Dag 10 Sandy – Moab

Vandaag ben ik weer om 8:30 am wakker de rest slaapt nog dus ik ga vast douchen en ga beneden een sigaretje roken. Als ik boven kom is de rest ook wakker en gaan ze douchen. We pakken de koffers zetten ze in de auto en halen een vanille latte bij Starbucks in ons hotel.
Daarna gaan we weer op weg, we hebben een rit van 3,5 uur voor de boeg. Een korte dus vergeleken met de andere ritten.
Onderweg nemen we nog wat stops en eten we bij Arby’s. Ik vond het wel lekker voor Bob was het geen succes en Remco had geen trek.
Het landschap veranderd weer en ook hele donkere wolken vormen zich boven ons.
image

image

image

image
We arriveren rond 3:30 pm bij het Hampton inn in Moab en gaan lekker bij het zwembad liggen met wat drankjes. We maken er een rustig dagje van en om 7:30 pm gaan we ons opfrissen en een tentje zoeken om te eten. We belanden bij een tent genaamd Zax een soort bar/eetcafe. Heel druk binnen maar gezellig alleen jammer dat Bob niet snapt dat als je meer besteld je ook meer moet tippen dan degene die minder bestellen. Maar goed we geven het bier maar de schuld.
Na het eten gaan we nog even chillen bij het zwembad.
image

image

En we kijken voor het slapen gaan nog wat tv, wat kijkt Amerikaanse tv toch vervelend met elke zoveel minuten een reclameblok van 5 min. Maar je word er wel moe van dus gaan we lekker slapen……

Dag 11 Arches National Park

Vannochtend heb ik het zwaar ik heb veel moeite om op te staan. Het is beste een zware trip maar wel een hele leuke. We staan toch nog om 9:30 am aan het ontbijtbuffet en dit is zeker de beste tot nu toe met allemaal lekkere dingen en vers fruit.
Om 10:30 am gaan we weer op weg, het beloofd weer lekker weer te worden met een graad of 36 met wat bewolking dus goed te doen. Na een paar minuten arriveren we in het Arches National park dat lettelijk om de hoek ligt.
We stoppen diverse malen en lopen wat korte trails. We komen nog Amsterdammers tegen op de trail waar we onze ervaringen mee delen.
image

image

image

image

image

We vervolgen onze eigen weg weer en stoppen diverse malen. Tot we bij Devils Garden Trailhead komen en daar de trail naar de grootste Arch pakken de Landscape Arch maar we lopen eerst naar Tunnel Arch en Pine Tree Arch. Wanneer we aankomen maken we foto’s en gaan weer terug naar de auto. En we rijden terug naar Moab voor een snelle snack bij Wendy’s.
image

image

image

image

image

Na het eten gaan we weer op weg en rijden we naar Dead Horse Point alleen is onze kaart er niet geldig en besluiten we geen 10 $ uit te geven voor een paar foto’s en dus rijden we door naar Canyonlands state park. Waar we weer in the middle of nowhere belanden en rijden naar een paar uitkijkpunten. En we zien dat het al weer 7 pm is en we rijden weer terug naar ons hoteltje voor een nodig verfrissende duik in het zwembad.
image

image

image

image

image

Wanneer we weer afgekoeld zijn gaan we douchen en richting de Pizzahut waar we ipv aan de counter bestellen we bediend worden. We nemen alle 3 een lekkere pizza. Ik een mini en Bob en Remco een medium.
Na het eten gaan we nog even relaxen bij het zwembad en daarna zoeken we ons heerlijke bed weer op.

Dag 12 Moab – Grand Canyon

Om 8:30 am zijn we allemaal weer wakker, gaan douchen en weer genieten van het super goede ontbijt bij het hotel. Om 10 am zijn we weer klaar voor vertrek en nemen we de US 191 in zuidelijke richting. We hebben een lange rit voor de boeg vandaag, Tina geeft 3 pm als aankomst aan. De route onderweg is weer erg mooi zoals bijna overal in Utah.
Om 1:30 pm arriveren we bij Monument Valley maar we gaan niet het park in we maken wat foto’s vanaf de weg.
image
image

image

image

We zijn snel weer op weg en verlaten Utah weer. Hopelijk kom ik snel weer eens terug hier in deze mooie staat om zeker Zion nog eens te bezoeken en de Narrows trail helemaal te doen. We zijn nu voor 1 overnachting in Arizona en we gaan de Grand Canyon bezoeken. Onderweg zien we allemaal standjes met indianen die sieraden en dergelijke verkopen. Op een klein rustplekje staan ze ook en besluit ik bij een hele aardige Native Amerikaanse vrouw een dromenvanger te kopen. Tenslotte de Indianen hebben de dromenvanger uitgevonden en zo steun ik ook hun gemeenschap nog eens door hem niet in de giftshop te kopen.We gaan weer op weg en arriveren om 16 pm bij Grand Canyon aan de oost ingang waar we weer een uurtje terug in de tijd gaan en het nu dus 15 pm is.
image

We bezoeken het eerste Viewpoint en maken wat foto’s daarna rijden we door naar ons hotel in Tusayan 2 mile van de zuidingang van Grand Canyon. We verblijven in het Best Western Premier Squirre Inn
image

image

image

image

Wanneer we in kamer 1212 onze spullen hebben gedumpt en we ons hebben opgefrist lopen we naar Big E Steakhouse en gaan we daar een hapje eten. Hopelijk halen we dan de shuttle van 7:20 pm om de zonsondergang in de Grand Canyon te zien. Het is een hele leuke tent met entertainment en heerlijk eten.
Wanneer we klaar zijn komt de shuttle net aanrijden en binnen 10 min staan we op de rim. Waar we genieten van de prachtige uitzichten en de zonsondergang.Usa vakantie 2013 910 Usa vakantie 2013 903 Usa vakantie 2013 908 Usa vakantie 2013 899 Usa vakantie 2013 900 Usa vakantie 2013 898 Usa vakantie 2013 897

Na de zonsondergang lopen we nog een stuk op de rim. Maar het word heel snel donker en we lopen terug naar het bus shuttle station. Onderweg schrikken we ons nog kapot wanneer we gesnuif en geritsel horen in het donker. Ik zie niks maar Remco zei dat er een groot hert op nog geen meter van ons af stond. Ook filmt Bob nog een hert dat vlak naast ons loopt. Heel gaaf maar ook wel eng omdat wij ze niet goed zien en hun ons wel. Na deze ervaring doen we onze zaklampen op de telefoons maar even aan. En we lopen richting de shuttle terug naar ons dorpje. We stappen eerder uit en lopen nog een stukje, ook lopen we het hotel af waar best een hoop te doen is. Daarna drinken Bob en Rem nog een biertje in de bar en ik ga vast naar de kamer. Als ze terug komen roepen ze me want er staat een groot hert vlak voor onze kamer te grazen, echt zo mooi om dit van zo dichtbij te zien. Dan is het alweer tijd om te gaan slapen…..

Dag 13 Grand Canyon – Las Vegas

We staan weer bijtijds op en gaan ontbijten bij ons hotel. Dit is by far het beste ontbijt dat we hadden. Vers gesneden fruit, donuts, croissants, allerlij sappen frisdranken enz.
Na dit overheerlijke ontbijt pakken we de spullen en filmen nog wat vliegtuigen die vlak over onze kamer vliegen. En we rijden naar de rode shuttle in het park. Waar we een stop nemen een kleine trail naar de volgende stop en vervolgens naar het eindpunt rijden. Daar lopen Bob en Rem een korte trail die ik oversla wegens buikpijn, het vette eten van de afgelopen dagen eist zijn tol vandaag.

Als hun weer terug zijn rijden we met de shuttle terug naar het beginpunt en pakken we de auto richting Las Vegas. Onderweg nog een stop wegens een dorstige auto en een whoppertje bij Burger King. Wanneer we snel weer onderweg zijn en een uur later aankomen bij de Hooverdam waar we alleen wat  rondlopen en wat foto’s maken. We nemen geen tour dit keer.

Usa vakantie 2013 922 Usa vakantie 2013 923 Usa vakantie 2013 924 Usa vakantie 2013 925

Een klein half uur later zijn we weer onderweg en na een kleine 3 kwartier staan we na een kleine omweg in de parkeergarage van Ceasars Palace. Het welbekende hotel uit de Hangover films en nog veel meer films. We moeten met onze koffers wel weer het hele hotel door om bij de receptie uit te komen, dat is altijd het nadeel van de selfparking in Vegas. Bij de receptie krijg ik te horen dat onze kamer niet meer beschikbaar is in de Forum Tower en of we het erg vinden om in een andere toren te slapen. Namelijk de Augustus Tower die 2x keer zo groot zou zijn als onze originele kamer maar alleen 1 kingsize bed zou hebben en 1 rollawaybed. Nee hoor vinden we niet erg en we krijgen een kamer op de 41ste verdieping met uitzicht op de Bellagio Fontijnen, het zwembad en nog een stuk van de strip. En de kamer blijkt een Suite te zijn en is HUGE.

Usa vakantie 2013 926 Usa vakantie 2013 935

Na de Suite te hebben bekeken besluiten we eerst lekker wat te gaan eten bij de Outback aan de overkant in het Casino Royale. Ook hier smaakt het weer lekker maar de prijzen zijn wel weer hoger vanwege het toeristen effect. Ik heb ook het idee dat Vegas iedere keer duurder word met eten en drinken, de eerste keer waren we bij lange na niet kwijt als wat we nu kwijt waren met eten en drinken. Na het eten lopen we nog wat casino’s af maar besluiten al snel om in ons eigen casino Ceasars Palace te gaan spelen om daar ons geluk te gaan beproeven, wat helaas na enkele 10tallen dollars te hebben verspeeld niet is gelukt. We besluiten de dag maar te laten voor wat ie is en maar een tukje te gaan doen in onze Super Suite…..

Dag 14 Las Vegas

Mijn telefoon had besloten om de tijd niet aan te passen in Arizona en stond nog steeds op Utah tijd. Helaas heb ik daar niet aan gedacht toen ik de wekker had gezet en spring blij om 9 am uit bed en ben klaar met douchen en zie ineens dat het nog maar 8:15 am is. Ok de jongens hebben de wekker om 9 am gezet dus ik ga maar even naar beneden een sigaretje roken en onder tussen een gokje wagen. Het is rustig zo vroeg in het casino en ik kan dus lekker rustig spelen op verschillende automaten en win uiteindelijk 40 dollar en ga weer naar boven. Waar de rest inmiddels al gedoucht is en aangekleed, we lopen naar Java Coast waar we 18 dollar hebben te besteden van het hotel als ontbijt, daarna pakken we de auto naar de Outlet Mall aan de zuidkant van de strip. We slagen o.a. bij Adidas, Levi’s, VF outlet en Billabong. Helaas geen leuke shirts gezien hier dus vanmiddag nog maar even naar de Forum Shops. Maar eerst rijden we nog even naar de Wallgreens om  daar een flesje malibu, corona en cola te halen voor aan het zwembad. We zijn om 3:30 pm weer terug in het hotel en nemen de fels cola met malibu gemixt mee naar het zwembad en gaan lekker genieten van de 42 graden en het verkoelende water. Een paar uurtjes later gaan we weer want we moeten nog even naar de Forum Shops voor een shirtje voor mij. Remco blijft even op de kamer en Bob en ik doen nog snel een gokje in het casino wat wel redelijk gaat dus we vergeten de tijd bijna. Dus snel nog even de shops in.

Usa Vakantie 2013 (437) Usa Vakantie 2013 (450)Usa Vakantie 2013 (471)

Na het shoppen lopen we snel terug naar de hotelkamer maar komen Remco al tegen die bijna wortels aan het schieten was zei die. Sorry 😉 We gaan snel de spullen wegleggen en lopen via Bellagio naar de tram en stappen uit bij Monte Carlo en lopen naar het NYNY-hotel om daar onze 75$ F&B credit van MyVegas te verzilveren voor de Sporthouse. We bestellen alle 3 wat anders maar alleen mijn Ceasar salade met kip is lekker. De sparibs van Remco waren vet en weinig vlees en Bob zijn Fish and Chips waren helemaal niet goed te kort gebakken en dropen van het vet. Geen succes sud gelukkig kosten het ons uiteindelijk maar 3ct en wat tip maar hier gaan we zeker nooit meer eten. Hierna lopen we terug richting waar Bob al moeten rennen naar de wc bij Crystals, was iets niet goed met eten. We gaan nog kijken bij de Vulcano van The Mirage, alvoor de 4de keer in Vegas en deze Fantastische gratis show nog nooit gezien, Shame!!! Wat een leuke show met gave muziek, de leukste van alle gratis Vegas shows vind ik. Spectaculairder dan de Bellagio Fontijnen!!

Usa Vakantie 2013 (449)

Na de show gaan we terug naar Ceasars om daar nog een gokje te wagen, wat helaas weer op niets uitloopt. En we dus weer redelijk op tijd op bed liggen…..

Dag 15 Las Vegas

Helaas is dit alweer onze laatste volle dag in Las Vegas en morgen vliegen we weer terug naar huis. Nu besef ik pas echt dat 2 weken veel te kort was en dat 3 weken toch meer rust geeft in je reis, helaas hadden we dit jaar geen 3 weken kunnen plannen. Maar ook vandaag zijn we weer optijd wakker om 9:00 am en op het moment dat ik wakker word loopt Bob al naar beneden om een klein gokje te gaan wagen. Ik besluit mijn zwemkleding aan te doen en hem daarbij te vergezellen. Als het weer niet veel is gaan we een ontbijtje voor ons en Remco halen bij de Java Coast waar we Remco alweer tegen komen. We eten het ontbijt op en gaan rihting het zwembad waar het nog rustig is maar wel al een graad of 35. We genieten dus lekker een paar uur van het zonnetje en het verkoelende water. Ohw wat zal ik dit gaan missen het heerlijke relaxte leventje. Om 1.30 pm besluiten we ons te gaan douchen en de kaarten voor de show van Cirque du Soleil Beatles Love van vanavond op te halen bij de boxoffice van The Mirage. Ook deze heb ik weer bij elkaar gespeeld met MyVegas. We halen gelijk ook de buffetpassen en de entreekaartjes voor The Secret Garden op, allemaal gratis. Hierna lopen we richting The Fashionshow Mall waar Remco nog moest zijn voor Superdry kleding en we eten een lunchje in de Foodcourt. Hierna lopen we weer terug naar de The Mirage en gaan met onze tickets naar The Secret Garden waar genieten van de Dolfijnen, de Witte Leeuwen en de Witte Tijgers.

Usa Vakantie 2013 (455) Usa Vakantie 2013 (456) Usa Vakantie 2013 (457) Usa Vakantie 2013 (460) Usa Vakantie 2013 (462) Usa Vakantie 2013 (463) Usa Vakantie 2013 (465) Usa Vakantie 2013 (466) Usa Vakantie 2013 (467)

Na een rondje te hebben gelopen genieten we nog even in het zonnetje bij de Dolfijnen en gaan in de rij staan voor het buffet Cravings. Wanneer we eindelijk een tafel hebben en gaan eten zijn we blij dat ook deze gratis was want dit buffet valt zo zwaar tegen. Het eten was koud, niet lekker of smakeloos, het enige goede was het dessertbuffet wat wel erg lekker was. Na het eten lopen we terug naar Ceasars en merken we gelijk dat onze magen  niet goed tegen dit buffet kunnen en het was een run naar de wc’s. Bob en Rem gaan hun bon voor de ijsbar verzilveren en mij leek dat niet zo’n goed idee met mijn reuma om in de kou te gaan zitten. Dus ik besluit om in ons hotel nog een gokje te wagen en we spreken om 9pm af voor de Forumshops.

Als ik om 8:45 pm en 80 dollar lichter voor de Forumshops ga zitten is het nog heerlijk weer buiten zeker nog 30 graden. Na 15 min de gekste mensen voorbij te hebben zien komen de jongens eraan komen gaan we in The MIrage in de rij staan voor onze show van de Beatles Love. En we hebben supergoede plaatsen we zitten in section 208 op de 2de rij met niemand voor ons en naast ons, we hebben een goed overzicht op het podium. Als de show eenmaal begint is het genieten wat een topshow met leuke muziek en goede preformers. Waarom zijn we nog nooit eerder bij zo’n Cirque show geweest vraag ik me af??? Maarja eens moet de eerste keer zijn en dit was zeker niet de laatste keer, hoe dan ook de volgende keer in Vegas word zeker weer een Cirque du Soleil show. Helaas betekent het einde van de show ook wel een beetje het einde van weer een topvakantie en gaan we terug naar onze Suite want morgen om 5:45 am gaat de wekker weer en het nu al tegen 12 am loopt. Op de kamer alvast de laatste spullen ingepakt en snel gaan slapen…..

Dag 16 Las Vegas – Seattle – Amsterdam

Ik ben net voor de wekker wakker en ga meteen douchen en aankleden, helaas de dag van vertrek is weer aangebroken. Wat een naar gevoel ik heb helemaal nog geen zin om weer te vertrekken uit dit waanzinige land. Ik besluit terwijl de jongens zich klaarmaken nog een gokje te wagen en of de duvel ermee speelt win ik gewoon zowaar nog even 150 dollar. Helaas kan ik deze dollars niet meer opmaken dus bewaar ik ze maar voor de volgende trip. Om 6:30 am ben ik terug op de kamer waar Bob En Rem klaar zijn we checken uit via de tv en verlaten onze mooie Suite. En gaan richting de parkeerplaats waar onze mooie Chevrolet Equinox voor de laatste keer op ons staat te wachten. Onderweg vullen de bezine nog aan en bij het Rental Center geven we hem met pijn in ons hart weer terug. Wat een heerlijke bak is dit zeg helaas paste die niet meer in mijn koffer….

Na het inleveren lopen we naar de bus en staan we met 5 minuten voor de balie van Alaska Airlines die ons naar Seattle gaan brengen. Het inchecken verloopt soepel en we zijn ook snel door de Security heen. Bob koopt op de valreep nog een petje op het vliegveld want zonder nieuwe pet de USA verlaten dat kan niet zegt hij. Om 8:30 am mogen we boarden en 9:05 zien we Las Vegas  voorlopig voor de laatste keer vanuit de lucht. Niet snel daarna val ik in slaap en word 2 uur later vlak voor we landen weer wakker met een uitzicht op Seattle vanuit de lucht. Als we geland zijn is het 11:15 am

Usa Vakantie 2013 (472) Usa Vakantie 2013 (473)

We hebben op Seattle een layover van iets meer dan 2 uur dus we hebben genoeg tijd, we lopen richting onze nieuwe gate en halen onze boardingpasses voor de vlucht naar Amsterdam met Delta Airlines. We besluiten de vakantie af te sluiten met een vette hap helaas een lokale tent en geen Wendy’s, BK of MAC. Het was ook niet echt lekker helaas dus een slechte afsluiter wat eten betreft. Om 12:30 pm beginnen ze met boarden en redelijk snel zitten we in het vliegtuig en niet lang daarna stijgen we op de geplande tijd op.

Onderweg kijk ik Pitch Perfect af en The Guilty Trip beide leuke comedy’s. Ik probeer wat te slapen maar dat wil niet echt lukken en dan is 9,5 uur een lange zit. Gelukkig krijgen we regelmatig wat te drinken eten. Na 9 uur zie ik op het scherm dat we boven Engeland zitten en dat betekent dat we bijna thuis zijn. En binnen een half uur staan we weer op Nederlandse bodem, helaas zien we ook dat het weer echt lekker Nederlands weer is een en al wolken. Na het uitstappen hebben we snel de koffers en gaan met de bus naar P4 om de auto opte halen we rijden weer richting huis. En als je dan weer in de auto zit weet je het weer voorbij en slaat het vakantiegevoel weer over in de realiteit.

Thanks Bob en Remco voor weer een topvakantie!!!!!!!!

Een gedachte over “Usa vakantie 2013 Bob/Rem/Rich

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s